Regisseur Ruut Weissman wijst beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de hand. ''Het is totaal niet aan de orde. Nul. Nog nooit gebeurd", zegt de voormalig artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zaterdag.

Begin deze maand ontbrak Weissman op de première van de musical Fiddler on the Roof, nadat theatermakers hadden opgeroepen tot een boycot.

De voormalige artistiek leider van de Amsterdamse Theaterschool zou niet hebben ingegrepen, toen toenmalig docent Jappe Claes grensoverschrijdend gedrag vertoonde naar studenten. Ook zou Weissmann zelf relaties hebben gehad met verschillende studentes.

Die relaties waren er wel, zegt hij in een interview met Het Parool, maar ze vonden plaats in de jaren 80, toen er volgens hem een ''ander klimaat" heerste. ''Ik sprak onlangs met een actrice uit deze generatie en die grapte: 'Je had er de kolere in als je niet iets met een docent had'."

Recente beschuldigingen van seksuele intimidatie spreekt Weissman tegen. Zo beschreef zangeres en celliste Michelle Courtens in oktober negatieve ervaringen met hem op haar Facebook-pagina, die zouden hebben plaatsgevonden in 2015.