De Amerikaanse zenders CBS en PBS hebben presentator Charlie Rose (75) ontslagen nadat hij door acht vrouwen is beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Eerder werd bekend dat de presentator werd geschorst.

CBS deelt dinsdagmiddag de verklaring dat Rose niet meer te zien zal zijn als journalist en interviewer bij CBS News. "Ondanks Charlies belangrijke aandeel in onze nieuwsafdeling, is er niets belangrijker dan dat wij onszelf van een veilige en professionele werkomgeving verzekeren", deelt de zender op Twitter.

"CBS News heeft verschillende opmerkelijke onthullingen gedaan over andere mediabedrijven, dit jaar en ook daarvoor", luidt de verklaring. "Om onze geloofwaardigheid hierbij te waarborgen, moeten we bepaalde eisen stellen aan het gedrag van onze werknemers. Dit is waarom we tot dit besluit zijn gekomen."

Het televisienetwerk PBS gaf enkele uren later een soortgelijke verklaring. Ook zij ontslaan Rose, meldt The Hollywood Reporter.

Telefoontjes

Rose zou onder meer obscene telefoontjes hebben gepleegd, naakt hebben rondgelopen in het bijzijn van de vrouwen en naar de borsten, billen en het geslachtsdeel van de vrouwen hebben gegrepen. De vrouwen, die tijdens de vergrijpen tussen de 21 en 37 jaar oud waren, deden hun verhalen aan The Washington Post.

In een verklaring verontschuldigt Rose zich voor zijn ''onbehoorlijke gedrag", maar liet tevens weten dat hij niet gelooft dat alle beschuldigingen aan zijn adres kloppen.

Naast CBS en Bloomberg heeft ook PBS de presentator geschorst. Zij hebben Rose nog niet definitief ontslagen.