Het aantal beschuldigingen tegen castingdirector Job Gosschalk blijft toenemen. "Afgelopen week zijn op allerlei manieren nieuwe getuigenissen bij ons binnengekomen", vertelde Peter R. de Vries dinsdag in RTL Boulevard.

De Vries noemt het een steen des aanstoots onder acteurs dat Gosschalk vorige week zelf heeft verklaard dat er geen sprake is geweest van fysiek contact tussen hem en de acteurs. Acht slachtoffers verklaarden aan RTL Boulevard dat Gosschalk hen wel degelijk heeft aangeraakt en betast, bijvoorbeeld tijdens naaktrepetities.

Vorige week zei RTL Boulevard de afgelopen tijd al met meer dan zeventig personen te hebben gesproken, van wie 37 onafhankelijk van elkaar stellen dat Gosschalk tussen 2002 en 2015 grenzen overschreed.

Sommige gebeurtenissen zijn van zeer recente datum, zo werd dinsdag duidelijk. Een anonieme getuige zei in de uitzending nog dit jaar een grensoverschrijdende situatie met Gosschalk te hebben meegemaakt. "Er zijn situaties geweest dat je naakt een 'scène' staat te spelen en hij aan je geslachtsdeel zit", aldus de getuige.

Verder kwam de 46-jarige acteur Willem Drieling aan het woord, die vertelde dat hij op 16-jarige leeftijd werd gescout door Gosschalk. Die vroeg hem binnen een week naakt onder de douche te gaan staan voor een fotosessie.

Wie is de omstreden filmmaker Job Gosschalk?
78
Wie is de omstreden filmmaker Job Gosschalk?

Verklaring

"Ik ben mijn hele leven bang geweest dat die foto's naar buiten zouden komen", zegt Drieling, die pas recent zijn vrouw en familie heeft geïnformeerd over zijn ervaringen. De acteur zou zeker acht keer uit de kleren zijn gegaan voor Gosschalk tijdens erotische speelsituaties.

Gosschalk kwam vorige week in opspraak toen hij in een verklaring stelde zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag in zijn omgang met acteurs. Hij deed beschuldigingen van onder meer ongepast gedrag met minderjarigen af als "wilde geruchten".