De Tour de France is vier dagen onderweg en al vier renners hebben de gele trui mogen aantrekken. Het is voor het eerst sinds 1992 dat vier verschillende coureurs de leiding in het algemeen klassement hadden in de eerste vier dagen. 

Tony Martin greep drie keer net naast de eerste plaats in het algemeen klassement, maar sloeg dinsdag in de kasseienrit naar Cambrai eindelijk toe.

De 30-jarige Duitser zorgde daarmee tevens voor een primeur, want hij is de eerste renner die Chris Froome uit het geel weet te rijden.

Rohan Dennis greep zaterdag in Utrecht de eerste gele trui door de tijdrit te winnen. Een dag later nam Fabian Cancellara de leiding over op Neeltje Jans.

De Zwitser kwam maandag op de Belgische wegen echter zwaar ten val, waarna Froome op de Muur van Hoei met miniem verschil Martin aftroefde in de strijd om het geel. Een dag later waren de rollen omgedraaid.

Voor de eerste keer sinds 1992 is het geel in de eerste vier dagen al door vier verschillende renners gedragen. Toen waren het Miguel Indurain, Alex Zülle, Richard Virenque en Pascal Lino. Die laatste hield het geel vervolgens tien dagen vast.