Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

#BOOS en Humberto maken kans op nieuwe Televizier-Ster Impact

#BOOS van Tim Hofman is één van de kanshebbers voor de Televizier-Ster Impact, de prijs die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De organisatie van het Gouden Televizier-Ring Gala maakt dinsdag bekend dat dertien programma's naar de prijs meedingen.
Door onze entertainmentredactie

Hofman is genomineerd vanwege zijn online uitzending over grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Ook het gesprek met Jaimie Vaes in Khalid & Sophie is een kanshebber. Vaes vertelde in de talkshow over haar persoonlijke ervaringen met haar ex Lil Kleine. De organisatie laat weten dat ze zo het probleem van huiselijk geweld onder de aandacht bracht bij een grote groep kijkers

Verder dingen onder meer fragmenten uit Humberto en Dit Was Het Nieuws mee naar de prijs. Ook programma's als Jojanneke en de jeugdzorgtapes en Samen in Actie voor Oekraïne zijn genomineerd.

De Impact-prijs is voor een tv-programma dat in het afgelopen jaar iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving, zo stelde de organisatie bij de bekendmaking van de prijs.

Voor alle prijzen die tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 6 oktober worden uitgereikt, zijn de stembussen sinds dinsdagochtend geopend. Tot 14 september kunnen kijkers bepalen welke drie programma's overblijven in de strijd om de televisieprijs. Daarnaast kan het publiek zijn stem uitbrengen in de categorieën beste presentator, de beste acteur, het talent van het jaar, het beste jeugdprogramma, de beste online videoserie en dus de Televizier-Ster Impact.


Lees meer over:

MediaHumberto TanThe voice of HollandTim HofmanLil KleineMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen