Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Discovery+

Streamingdiensten HBO Max en Discovery+ gaan volgend jaar samen verder

Entertainmentbedrijf Warner Bros. Discovery gaat zijn twee streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samenvoegen. Dat wil het volgend jaar zomer gaan doen in de Verenigde Staten. Daarna moeten andere landen volgen. Tegelijkertijd denkt de onderneming aan een gratis versie van haar streamingdienst, met reclames.
Door onze nieuwsredactie

Voordat de samenvoeging van de twee diensten een feit is, zal bij beide diensten ook content van de andere dienst te zien zijn, zei directeur JB Perrette van de streamingtak van Warner Bros. Discovery.

Ondanks de focus op streaming blijft het mediabedrijf ook van plan om films naar de bioscoop te brengen. Tijdens de coronapandemie gingen grote films direct in première op HBO Max, omdat de bioscopen gesloten waren en de kijkers de producties zo toch konden zien.

De nieuwe topman David Zaslav liet weten dat hij hier een andere kijk op heeft en besloot dat films pas enkele maanden na de bioscooppremière aan HBO Max zouden worden toegevoegd. Zaslav zet deze strategie voort. Daarnaast overweegt hij een gratis versie van de streamingdienst te lanceren, die wel reclames laat zien.

De topman maakte eerder deze week al duidelijk dat Warner Bros. Discovery een nieuwe koers vaart. Zo trok hij de stekker uit de film Batgirl, terwijl die al volledig opgenomen was. Ook enkele andere geplande films gaan niet meer door. Dit zou kosten moeten besparen.

De fusie moet voor meer omzet zorgen. Door onder meer de coronapandemie heeft Warner Bros. Discovery minder winst gemaakt dan het voor ogen had. In het tweede kwartaal van dit jaar leed het bedrijf een verlies van 3,4 miljard dollar (zo'n 3,3 miljard euro).


Lees meer over:
MediaMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen