Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Sander Hoogendoorn na vertrek: '3FM speelt een beetje de vermoorde onschuld'

Sander Hoogendoorn heeft geen wraak- of haatgevoelens voor NPO 3FM na zijn vertrek naar Radio Veronica. "Maar als je a zegt, dan kun je ook b verwachten", vindt de dj. Dinsdag werd bekend dat Hoogendoorn en zijn 3FM-collega Frank van der Lende NPO 3FM verlaten voor Radio Veronica.
Door onze entertainmentredactie

Het besluit van Hoogendoorn en zijn collega kwam een maand nadat 3FM de nieuwe programmering van de zender had aangekondigd. Hoogendoorn zou van de ochtend naar de middag gaan en Van der Lende van de middag naar de vroege avond.

"3FM speelt een beetje de vermoorde onschuld nu", vindt Hoogendoorn. "Maar uiteindelijk hebben zij ons van die programma's afgehaald. Dan kun je niet verwachten dat iedereen blijft."

Nadat 3FM had besloten de dj naar een ander tijdslot over te plaatsen, voelde het voor Hoogendoorn alsof hij twee opties had. "Eén was blijven op dat tijdstip. Maar ook het andere aanbod drong zich aan." Daarmee doelt hij op het aanbod van Radio Veronica, dat "meer kleur" begon te krijgen en waar hij toch "steeds meer zin" in kreeg.

Het besluit om over te stappen naar Radio Veronica maakte hij los van Van der Lende, zegt Hoogendoorn. "Het is bij ons allebei apart geïnitieerd." Van der Lende is een goede vriend van hem en ze spreken elkaar nog steeds. Van der Lende zegt dat hij en de zender het laatste half jaar uit elkaar gegroeid zijn. "Net een relatie. Ik kijk heel positief terug op alles wat ik daar heb mogen doen."

'Het is een vervelend iets'

Zendermanager Menno de Boer van NPO 3FM liet dinsdag aan NU.nl weten het besluit van de dj's "jammer" te vinden. "Als je ergens weggaat, of als een relatie uitgaat, dan gaat dat nooit zonder slag of stoot. Het is iets wat vervelend is", verklaart Hoogendoorn.

Hoogendoorn heeft meer dan tien jaar bij 3FM gewerkt. "Ik heb al veel meegemaakt en veel kansen gekregen." Daar is hij dankbaar voor, zegt hij.

De inhoud en de exacte tijden van de shows van Hoogendoorn en Van der Lende bij Radio Veronica worden binnenkort bekendgemaakt. Zeker is dat Hoogendoorn vanaf begin oktober iedere maandag tot en met donderdag in de vroege avond te horen is bij Radio Veronica. Van der Lende gaat een programma op vrijdagavond maken.


Lees meer over:
MediaMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen