Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Populaire datingshow B&B Vol liefde verkocht aan het buitenland

De zomerse kijkcijferhit B&B Vol liefde is door RTL verkocht aan verschillende buitenlandse partijen, laat de omroep dinsdag weten. De datingshow, waarin bed-and-breakfasteigenaren op zoek gaan naar de liefde, is al te zien in Vlaanderen en binnenkort start ook een Franse versie.
Door onze entertainmentredactie

"Het is altijd mooi als eigen formats, net als de B&B-eigenaren, naar het buitenland reizen", zegt Ralph de Beurs, creative director bij RTL.

"B&B Vol liefde is bedacht door de RTL Creative Unit en is samen ontwikkeld met Blue Circle, die er een geweldig productie van hebben gemaakt." De Beurs is dan ook blij met de buitenlandse ontwikkelingen. "We zijn er trots op dat op dit moment al een seizoen in België loopt en binnenkort ook Franse B&B-eigenaren op zoek gaan naar de liefde."

De Vlaamse versie heet B&B Vol Lief en is sinds juni te zien op de zender VTM. Presentatrice An Lemmens helpt bed-and-breakfasteigenaren die in Frankrijk leven in hun zoektocht naar de ware liefde. De Franse variant gaat in augustus van start bij televisiezender M6.

In Nederland is B&B Vol liefde bezig aan een tweede seizoen. Van maandag tot en met vrijdag is er een aflevering op RTL 4 te zien. Het programma trekt steevast ongeveer 850.000 kijkers. Het eerste seizoen werd gepresenteerd door Art Rooijakkers. Vanwege stemproblemen is hij niet te horen in het vervolg. Het programma werkt nu zonder presentator en met enkel een voice-over.


Lees meer over:
MediaRTLMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen