Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bijna miljoen kijkers voor RTL Boulevard-eerbetoon aan Peter R. de Vries

De special van RTL Boulevard over Peter R. de Vries heeft woensdag bijna een miljoen kijkers getrokken. In totaal schakelden 945.000 mensen in op de uitzending over de misdaadverslaggever, die woensdag precies een jaar geleden werd neergeschoten na een bezoek aan het studioprogramma. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.
Door onze entertainmentredactie

In de uitzending van RTL Boulevard waren onder anderen zijn kinderen Royce en Kelly te gast. Ook kondigde burgemeester Femke Halsema van Amsterdam aan dat op het Leidseplein een herdenkingsmonument voor De Vries komt.

Op het Leidseplein zit de oude studio van Boulevard. Ook is het in de buurt van de plek waar de misdaadverslaggever werd neergeschoten.

De derde uitzending van Renze trok weer iets minder kijkers dan de eerste twee afleveringen. Woensdag schakelden 574.000 mensen in voor de nieuwe talkshow van Renze Klamer op RTL 4. Daarmee staat Renze nog net in de top twintig van best bekeken programma's. De eerste avonden keken er 682.000 en 633.000 mensen.

De eerste uitzending ontving veel kritiek van recensenten en kijkers. Een groep boze boeren mocht over hun protesten praten, zonder hierbij kritisch bevraagd te worden over alle bedreigingen. RTL wilde niet op de kritiek reageren.

Het best bekeken programma van de woensdagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur, met 1,8 miljoen kijkers.

De best bekeken programma's van woensdag 6 juli

  • 1. NOS Journaal van 20.00 uur (NPO1) - 1,8 miljoen kijkers
  • 2. RTL Nieuws van 19.30 uur (RTL 4) - 1,1 miljoen kijkers
  • 3. NOS Journaal van 18.00 uur (NPO1) - 1,1 miljoen kijkers
  • 4. EK-wedstrijd Engeland-Oostenrijk (NPO1) - 956.000 kijkers
  • 5. Denkend aan Holland (NPO1) - 952.000 kijkers

Lees meer over:

MediaPeter R. de VriesKijkcijfersMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen