Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mogelijk vijfde verdachte betrokken bij overval kunstbeurs TEFAF

Bij de overval op kunstbeurs TEFAF in Maastricht is volgens de politie waarschijnlijk een vijfde verdachte betrokken. Deze verdachte zou de toegangsbewijzen een dag van tevoren hebben gekocht voor de vier overvallers.
Door NU.nl/ANP

De politie laat weten dat deze verdachte goed te zien is op camerabeelden van de kunstbeurs. Maandagavond besteedde het RTL 5-programma Opsporing NL aandacht aan de zaak.

Dinsdagmiddag pleegden vier personen een overval op de stand van een juwelier op de kunstbeurs. De overvallers sloegen met een grote hamer een vitrine in. Bij de roof zijn sieraden buitgemaakt.

Na de overval ontvluchtten zij de kunstbeurs met elektrische steps. De politie vermoedt dat de verdachten ergens in de directe omgeving in een auto zijn gestapt.

Twee mensen werden dinsdag opgepakt. Zij zijn woensdag vrijgelaten en zijn niet langer verdachte in de zaak. Alle verdachten zijn dus nog op de vlucht. De Nederlandse politie werkt samen met de Belgische en Duitse politie in de zoektocht naar de voortvluchtige verdachten.


Lees meer over:
tefafMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen