Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
HBO Max

HBO Max herziet strategie Europa: voorlopig geen Nederlandse films en series

Er komen voorlopig geen Nederlandse series of films op HBO Max, meldt Variety maandag. Eerst was er wel sprake van dat er ook Nederlandstalige content op de streamingdienst zou komen, maar door dit plan is een streep gehaald.
Door NU.nl/ANP

HBO Max werkt momenteel aan een nieuwe strategie, waarbij het platform gecombineerd wordt met streamingdienst discovery+. Daarbij worden bestaande plannen in Centraal-Europa en Scandinavië herzien, waaronder de originele programmering voor onder andere de Nederlandse versie van HBO Max.

Verder is de "betrokkenheid in de Nederlandse markt" niet veranderd, beklemtoont HBO Max. Met het schrappen van de Europese originals is een besparing van 3 miljard dollar (zo'n 2,87 miljard euro) gemoeid.

Momenteel wordt bekeken of titels die in productie zijn beschikbaar komen op HBO Max, of dat er een andere plek voor wordt gevonden.

FBoy Island krijgt wel nog een plek op HBO Max. De datingshow wordt een Nederlandse versie van het Amerikaanse programma waarin drie vrouwen worden gevolgd die voor de liefde naar een tropisch eiland afreizen. Op het eiland zijn zestien mannen, van wie er acht daadwerkelijk op zoek zijn naar liefde.


Lees meer over:

Media

Aanbevolen artikelen