Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Tineke de Nooij zegt te willen terugkeren op de radio

Tineke de Nooij wil binnen een half jaar na haar besluit om met pensioen te gaan terugkeren op de radio. De 81-jarige presentatrice zei spijt te hebben van haar besluit om te stoppen.
Door NU.nl/ANP

De Nooij kan binnenkort zelfs rekenen op zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde haar zenderbaas Rob Stenders toe.

"Ik mis het zo ontzettend", zei De Nooij in een speciale vier uur durende veteranenuitzending op Veronica. "Ik zit thuis met drie poezen in het bos. Ik meen dat echt. Ik mis de muziek. Ik kom vandaag chagrijnig binnen omdat het hartstikke warm is, en al die trappen lopen en gedoe… en ik zet die koptelefoon op en het is er."

De Nooij stelde dat ze misschien "maar weer een keer" iets ging doen. "Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen 'we hebben een paar leuke uren', nou dan kom ik langs."

'We geven je je hobby terug'

Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan. "Dit moet wel te regelen zijn, Tineke", aldus de dj en zendermanager. "We geven je je hobby terug." De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. Ze zei "helemaal verbijsterd" te zijn en bedankte Stenders voor zijn aanbod.

De Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Met een programma op Vintage Veronica keert De Nooij terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland.

De precieze invulling van de uren van De Nooij is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk op welke termijn ze te horen is.


Lees meer over:

MediaTineke de NooijMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen