Regisseur John van de Rest is op woensdag op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren. Hij was een van de bekendere televisiedramaregisseurs van zijn generatie en was betrokken bij tv-series als Pipo de Clown, Sesamstraat en Herenstraat 10.

Van de Rest kwam in 1961 als acteur van de toneelschool, maar heeft uitsluitend als regisseur en producent gewerkt. Hij was zowel in het theater als bij tv werkzaam.

In 1965 was hij medeoprichter van het theater Mickery in Loenersloot en in 1969 werd hij artistiek directeur van het Nieuw Rotterdams Toneel. Vanaf begin jaren zeventig werkte Van de Rest aan grote tv-dramaproducties, zoals Pipo de Clown, Een mens van goede wil, Citroentje met suiker, Sesamstraat (van 1979 tot en met 1982), Mata Hari, Herenstraat 10 en Laat maar zitten.

Begin jaren negentig ging Van de Rest voor Joop van den Ende naar Duitsland. Daar was hij verantwoordelijk voor een aantal Duitse series.

Naast zijn televisieregie bleef hij actief als regisseur en producent in het theater en maakte hij producties met acteurs als Johnny Kraaijkamp, Josine van Dalsum en Willem Nijholt. Ook maakte hij de musical Tsjechov, geschreven door Robert Long.

Van de Rest is getrouwd geweest met actrices Liesbeth Struppert en Josine van Dalsum. Zijn zoon Aram van de Rest is ook regisseur en acteur.