Simon Leviev heeft voor het eerst een interview gegeven sinds de release van de veelbesproken Netflix-documentaire The Tinder Swindler, waarin hij wordt beschuldigd van het oplichten van een groot aantal vrouwen. In het Amerikaanse nieuwsprogramma Inside Edition van CBS ontkent hij dat hij een oplichter is.

"Ik was gewoon een vrijgezel die wat meisjes wilde ontmoeten via Tinder", stelt Leviev in een vrijgegeven preview van het gesprek.

De geboren Israëliër, ook bekend onder de namen Shimon Hayut en David Sharon, zegt dat hij een "heer" is en absoluut "geen monster". Ook vindt Leviev dat mensen niet te snel moeten oordelen. "Mensen kennen mij niet, dus kunnen ze niet over me oordelen."

Het complete gesprek, dat is opgeknipt in twee delen, wordt maandag en dinsdag uitgezonden.

In The Tinder Swindler verklaren drie slachtoffers, onder wie een Nederlandse, dat Leviev via de datingapp Tinder verschillende vrouwen voor miljoenen euro's heeft opgelicht. Hij liet ze geloven dat hij schatrijk en een zoon van een diamantmagnaat was.

In de documentaire is te zien dat hij verschillende vrouwen inpalmde en daarna beweerde dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had. De slachtoffers gaven hem contant geld of hun creditcards en geloofden dat hij hen later zou terugbetalen.