Willibrord Frequin is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. In een interview met De Telegraaf vertelt de tachtigjarige voormalige televisiepresentator dat vorig jaar bij hem een vorm van parkinson (vasculair parkinsonisme) is vastgesteld.

"Ik wil even mijn verhaal kwijt. Ik vrees dat ik nog maar kort te leven heb", zegt Frequin tegen de krant. De oud-presentator vertelt dat hij bijna geen energie meer heeft en zelfstandig niet meer uit zijn bed kan komen, al verschilt zijn toestand wel van dag tot dag. "Ik ben helemaal op en versleten."

Hoelang Frequin waarschijnlijk nog te leven heeft, is onduidelijk. "De een zegt een half jaar, de ander zegt korter. De dokter weet het ook niet."

Begin volgende maand verschijnt een boek over Frequin van schrijver Fons de Poel, die hem in zijn tachtigste levensjaar volgde.

In het boek vertelt hij onder andere over een gebeurtenis waar hij spijt van heeft: het achtervolgen van Máxima. Hij beschrijft hoe hij met fotograaf Edwin Smulders op jacht was naar de vriendin van Willem-Alexander, die toen nog de kroonprins was.

"Ik heb toen wel een verschrikkelijke fout gemaakt. Wij zijn met een auto achter haar aan gereden. Heel hard. Onverantwoord hard. In de buurt van het vliegveld vlogen wij allebei bijna uit de bocht. Dat heb ik mijzelf later wel verweten. We weten hoe het met prinses Diana is afgelopen. Nee, daar ben ik niet trots op."

Frequin kondigde in november zijn afscheid van de televisie aan. In de afgelopen jaren was hij nog te zien in het RTL-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit. Eerder maakte hij voor zowel RTL als SBS jarenlang De Week van Willibrord en was hij reporter voor KRO's Brandpunt.