Mattie & Marieke, de ochtendshow van Qmusic, heeft de Gouden RadioRing gewonnen. De winnaar van de publieksprijs werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens een show die te volgen was op het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Marieke Elsinga en Mattie Valk namen het op tegen Ekdom in de Morgen (Radio 10), Partij voor de Vrijdag (NPO3FM/AVROTROS), Somertijd (Radio 10) en De Staat van Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV).

De Zilveren RadioSter, voor de populairste radio-dj, ging bij de mannen naar Bram Krikke (Qmusic). Hij versloeg daarmee Gerard Ekdom (Radio 10) en Mattie Valk (Qmusic).

Bij de vrouwen ging Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS) er voor de derde keer met de prijs vandoor. Naast haar waren Eva Koreman (NPO3FM/VPRO) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV) genomineerd.

De Gouden Podcast werd gewonnen door BROERS met Sam & Rijk van Sam en Rijk Hofman. Andres Odijk (NPO3FM/KRO-NCRV) werd uitgeroepen tot Aanstormend Talent.

Eerder werd al bekend dat de Marconi Award voor beste zender dit jaar naar NPO Radio 5 gaat. De Marconi Oeuvre Award werd uitgereikt aan Stefan Stasse.

De Gouden RadioRing werd voor de zestiende keer uitgereikt. De prijs werd vorig jaar gewonnen door het Radio 2-programma Jan-Willem Start Op van Jan-Willem Roodbeen.