John de Mol en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zullen vaker met elkaar in gesprek gaan, vertelde Uslu woensdag in de talkshow BEAU. De bewindsvrouw voerde eerder die dag overleg met de Talpa-baas naar aanleiding van de misstanden rond het door hem bedachte programma The voice of Holland.

Uslu noemde dat een "verkennend" gesprek. "Er gaan inderdaad nog gesprekken volgen." Op de inhoud van de ontmoeting van woensdag wilde de staatssecretaris niet te gedetailleerd ingaan. "Het ging echter over hoe het is, wat gaan we doen, hoe het is met het bedrijf, hoe het is met de medewerkers."

De woordvoerder van De Mol liet eerder weten dat hij geen mededelingen over het gesprek zou doen. "Wat ons betreft is het een gesprek tussen beiden en hebben wij niet de intentie om daarover naar buiten te treden."

De aanleiding tot het gesprek waren de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht. In het programma BOOS van Tim Hofman kwamen vorige week donderdag tientallen vrouwen aan het woord. Zij beschuldigden onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen (inmiddels de ex van Johns zus Linda de Mol) en coaches Ali B en Marco Borsato.

Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice
158
Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice