Ekdom in de Morgen (Radio 10) van Gerard Ekdom en het KRO-NCRV-programma De Staat van Stasse van Stefan Stasse (NPO Radio 2) maken eind deze maand kans op de Gouden RadioRing. Daarnaast zijn de ochtendshow Mattie & Marieke (Qmusic), het AVROTROS-programma Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM) en Somertijd (Radio 10) genomineerd.

Vorig jaar werd de RadioRing gewonnen door het BNNVARA-programma Jan-Willem Start Op, de Radio 2-ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte.

Bram Krikke (Qmusic) en Eva Koreman (NPO 3FM) zijn dit jaar weer in de race voor de Zilveren RadioSter. Beide dj's hebben de prijs al eerder gewonnen, maar stonden vorig jaar niet op de lijst met genomineerden. Krikke strijdt tegen Mattie Valk en Gerard Ekdom (Radio 10).

Koreman neemt het op tegen NPO Radio 2-dj's Annemieke Schollaardt en Emmely de Wilt. Schollaardt won de prijs twee keer eerder. De Wilt werd vorig jaar voor het eerst genomineerd. Dat jaar ging Marieke Elsinga van Qmusic er voor de derde keer met de prijs vandoor.

De drie genomineerden voor de prijs voor beste podcast zijn BROERS van Sam en Rijk Hofman, De Tumor Tapes van Lex Uiting en zijn vriendin Susan en de Zender Obama Podcast.

De winnaars worden volgende week donderdag bekendgemaakt tijdens de zestiende uitreiking van het Gouden RadioRing Gala, dat zonder publiek plaatsvindt vanuit De Vorstin in Hilversum.