Humberto Tan heeft via sociale media direct gereageerd op beschuldigingen die Albert Verlinde zondagavond in Shownieuws deed. Volgens Verlinde heeft Tan gasten van RTL Late Night ongepaste appjes gestuurd, maar de presentator ontkent dat.

"Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar iedere vrouw die ik leuk zou vinden in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad", aldus Tan in een reactie op Twitter.

In de Shownieuws-uitzending van zondagavond zei Verlinde dat niet alleen bij The voice of Holland een onveilige omgeving gecreëerd werd, maar dat het bij meerdere RTL-programma's misging. Zaterdag liet RTL weten The Voice voorlopig niet uit te zenden. Dat gebeurde nadat BNNVARA onderzoek had gedaan naar seksueel ongepast gedrag van meerdere mannen met een hoge functie.

Tan ontkent dat er bij hem sprake was van ongepast gedrag: hij zegt alle gasten, zowel mannen als vrouwen, na afloop een appje te hebben gestuurd om ze te bedanken. "Verder niets te maken met The Voice."

Op Twitter wordt de presentator aanbevolen aangifte te doen van smaad en laster. Daar is Tan nog niet op ingegaan.