Peter Pannekoek heeft met zijn oudejaarsconference Nieuw bloed in totaal meer dan 4,2 miljoen kijkers getrokken, zo heeft BNNVARA vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de cijfers van de uitzending op Oudejaarsavond, de herhaling, mensen die uitgesteld hebben gekeken en mensen die de show later via de NPO-streaming keken.

In totaal heeft Pannekoek daarmee de cijfers van de oudejaarsconference van Youp van 't Hek in 2020 geëvenaard, meldt de omroep. Van 't Hek kwam met zijn voorstelling Korrel zout uiteindelijk uit op 4,3 miljoen kijkers.

Opvallend is wel dat bij Pannekoek meer mensen de voorstelling via streaming hebben teruggekeken. Ook was er een dag lang een illegale versie op YouTube te vinden, die door 70.000 mensen is gezien.

"Het lijkt erop dat Nieuw bloed voor een nieuwe schare kijkers heeft gezorgd", aldus een woordvoerder van BNNVARA.

"Mensen die voor 0.00 uur nog gezellig met vrienden en familie zitten zonder een tv aan, maar achteraf graag nog de conference terugkijken. Het waren al veel kijkers op de avond zelf, maar is nu helemaal een enorm aantal geworden. Dat verdient vooral een heel groot compliment richting Peter."

Pannekoek zelf vindt het een eer dat zijn opgetelde kijkcijfers die van Van 't Hek evenaren. "Ik ben blij dat de voorstelling zo goed is gevallen bij de aangeschoten kijkers op 31 december en brakke bankliggers op 1 januari", laat hij in een korte reactie weten.

Overigens trokken de oudejaarsshows in het verleden, toen er nog maar twee zenders waren, sowieso veel meer kijkers. De shows van Wim Kan in de jaren zeventig werden op Oudejaarsavond bekeken door tussen de 6 en 7,5 miljoen mensen.

Zo worden kijk- en luistercijfers berekend
90
Zo worden kijk- en luistercijfers berekend