Journalist en schrijver Frank Heinen heeft vrijdagavond in De slimste mens een score van 663 seconden behaald, de hoogste in de bestaansgeschiedenis van het tv-programma.

Dat Heinen veel weet, werd donderdag al duidelijk. Op de eerste dag dat hij aan de NPO-quiz meedeed, werd hij al direct 'de slimste van de dag'. Daar deed hij vrijdag nog een schepje bovenop door 663 seconden bij elkaar te spelen. Toen presentator Philip Freriks de tot dan toe vrij stuurs kijkende schrijver vertelde dat hij een record te pakken had, verscheen er een kleine glimlach op zijn gezicht.

Met zijn monsterscore stoot Heinen radiopresentator Roelof de Vries van de troon. Die had de koppositie in het klassement van de beste scores in de zomer van 2018 met 574 seconden bereikt. Eerder dit seizoen denderden ook al twee andere spelers de top tien van beste scores binnen. Acteur Jacob Derwig behaalde een keer 506 seconden en actrice Randy Fokke 512 seconden.

Kandidaten kunnen seconden winnen door vragen goed te beantwoorden. Deze gaan er weer af als ze nadenken over een antwoord. Na vijf ronden met vragen wordt bekeken wie de meeste seconden overheeft. Deze persoon is dan 'de slimste mens van de dag'.