Het vijf maanden oude zoontje van Nick Cannon is overleden. De komiek en presentator vertelt in zijn eigen talkshow dat Zen stierf aan de gevolgen van een hersenaandoening.

Cannon vertelt dat zijn zoon hydrocefalie had, wat ook wel waterhoofd genoemd. Dat is een aandoening waarbij het hoofd vol zit met hersenvocht; in het geval van Zen kwam dat door een tumor.

De familie kwam erachter dat Zen ziek was toen hij twee maanden oud was. "Ik wilde met hem naar de dokter vanwege zijn holtes en ademhaling. We dachten dat het een routine-onderzoek zou zijn", vertelt de 41-jarige komiek in The Nick Cannon Show.

Dat bleek het niet en in het ziekenhuis werd Zen geopereerd aan zijn hoofd. Eind vorige maand verslechterde zijn gezondheid. Afgelopen weekend hield Cannon zijn zoon voor het laatst in zijn armen. "Je kunt pas helen als je het voelt", zei de comedian, die eraan toevoegde weer aan het werk te zijn gegaan omdat dit voor hem het beste werkt. Wel droeg hij de aflevering op aan zijn zoon.

Cannon kreeg Zen in juni met zijn vriendin Alyssa Scott. Een week voor de geboorte van Zen beviel Cannons ex-vriendin Abby De La Rosa van een tweeling van Cannon, die zegt dat hij niet in monogamie gelooft. Slechts een half jaar eerder kreeg hij nog een dochter met ex-vriendin Brittany Bell, met wie hij ook een zoon heeft.

Met zijn ex-vrouw Mariah Carey deelt Cannon de tienjarige tweeling Monroe en Moroccan.