De winnaar van het operaprogramma ARIA is zondagavond aangewezen. Het nieuwe operatalent heeft een studiebeurs voor een opleiding bij de Nationale Opera gewonnen.

Let op: dit bericht bevat spoilers.

Elenora is de winnares van het eerste seizoen van ARIA. Zij nam het zondag in de finale op tegen twee medekandidaten. Alle drie moesten ze solo en gezamenlijk een nummer ten gehore brengen voor de jury, die bestond uit Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Samen met het koor van de Nationale Opera zongen de finalisten Libiamo, een beroemde aria van Giuseppe Verdi.

Het juryrapport werd na de show voorgelezen door Jaap van Zweden, chef-dirigent van de New York Philharmonic. Hij bleek in de afgelopen acht weken het anonieme jurylid te zijn geweest. Elenora werd geprezen om haar "stralende stem in een zeer veelzijdig repertoire".

ARIA werd gepresenteerd door Dionne Stax, die in augustus een contract tekende bij Omroep MAX. Sinds oktober 2019 was Stax te zien bij de AVROTROS, maar voor Omroep MAX maakte ze eerder al het programma Van onschatbare waarde.