Algemeen secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het besluit van Omroep Brabant om logo's van auto's te halen vanwege alle bedreigingen "triest maar helaas begrijpelijk". Hij denkt dat meer media zullen volgen.

De NVJ is bezorgd over toenemend geweld tegen medewerkers van media. "Dit zal zeker niet de laatste maatregel zijn die een medium neemt", aldus Bruning.

Vorige maand besloot Omroep Gelderland om geen verslag meer te doen rondom voetbalstadions en bij risicodemonstraties, nadat verslaggevers van de lokale omroep waren belaagd bij ongeregeldheden na de wedstrijd tussen NEC en Vitesse.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zegt namens het Genootschap van Hoofdredacteuren begrip te hebben voor de stap van Omroep Brabant. "Zeer spijtig dat het onvermijdelijk is geworden", aldus Gelauff. De voorzitter van het genootschap noemt het besluit verder "alleszeggend over de druk op de journalistiek en het gebrek aan veiligheid waarin de journalistiek moet opereren".