Carole Baskin wil dat Netflix haar beeltenis niet gebruikt voor het aanstaande tweede seizoen van Tiger King, maar de eigenaresse van Big Cat Rescue heeft volgens de streamingdienst geen poot om op te staan. Netflix laat volgens Amerikaanse media in rechtbankpapieren weten dat Baskin wel degelijk toestemming heeft gegeven.

Volgens Netflix en producent Royal Goode Productions hebben Baskin en haar echtgenoot Howard al voor aanvang van het eerste seizoen van Tiger King in 2019 toestemming gegeven om van hen gemaakte beelden ook in latere projecten te gebruiken.

De streamingdienst vindt dat de rechtbank de eis van Baskin bovendien niet mag toewijzen, omdat het in strijd zou zijn met de vrijheid van meningsuiting. Van contractbreuk is al helemaal geen sprake, zegt Netflix.

Baskin liet eerder weten dat ze alleen toestemming heeft gegeven voor gebruik van haar beeltenis in het eerste seizoen van de serie. In de rechtbankdocumenten, in handen van onder meer The Wrap, zegt ze dat ze er vanuit ging dat ze niet zou opduiken in het tweede seizoen, maar uit de trailer blijkt dat er wel degelijk oude opnames van haar en haar echtgenoot worden gebruikt.

De realityserie Tiger King volgde in het eerste seizoen de excentrieke tijgerparkeigenaar Joe Exotic. Aan de orde kwam onder meer zijn langlopende ruzie met Baskin. Hij betichtte haar er in de reeks onder meer van een rol te spelen in de nog altijd onopgeloste verdwijning van haar eerdere echtgenoot Don Lewis. Exotic beraamde ook een moordaanslag op zijn aartsvijand. Daarvoor, en ook voor enkele gevallen van dierenmishandeling, zit Exotic nu een gevangenisstraf uit.

Het tweede seizoen van Tiger King, dat op 17 november verschijnt, toont onder meer hoe het de hoofdpersonen uit de eerste serie nadien is vergaan.