Bilal Wahib keert niet meer terug in het NPO Zapp-programma Teenage Boss, waar hij tot begin dit jaar de presentator was. Een nieuwe samenwerking is op dit moment niet aan de orde, zo laat een woordvoerder van BNNVARA desgevraagd weten naar aanleiding van de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om Wahib niet te vervolgen.

Het OM maakte donderdag bekend de zaak tegen Wahib te seponeren. Justitie oordeelde dat er wel sprake is van een strafbaar feit, maar vervolgt de Amsterdammer niet omdat het gaat om "een volstrekt misplaatste actie" zonder verdere bijbedoelingen.

BNNVARA haalde in maart direct alle afleveringen van het jongerenprogramma offline toen duidelijk werd dat Wahib verdacht werd van het maken en verspreiden van kinderporno, omdat hij op Instagram een minderjarige jongen had gevraagd zijn geslachtsdeel te tonen.

Van Teenage Boss is inmiddels een nieuw seizoen opgenomen met een andere presentator. Wie dat is, wil de omroep nog niet zeggen.

Omdat Teenage Boss een jongerenprogramma is, besloot BNNVARA in maart meteen dat Wahib het programma niet meer kon presenteren. Wel stelde algemeen directeur Lonneke van der Zee ondanks de ophef open te staan voor een nieuwe samenwerking zodra uitgezocht was wat er precies was gebeurd.