De ongeneeslijk zieke Ron Fresen zit nog "vol energie" en voelt zich naar eigen zeggen kerngezond, zo benadrukt de politiek duider van de NOS donderdag in een dankwoord op Twitter. Eerder op donderdag werd bekend dat hij aan prostaatkanker lijdt.

Dat hij aan de laatste jaren van zijn leven zou zijn begonnen, noemt Fresen een "absurde inkleuring".

Fresen, die in een donderdag verschenen interview met de Volkskrant tevens zijn afscheid van de NOS aankondigde, zegt te vertrouwen op de medische wetenschap.

"Iedereen bedankt voor de hartverwarmende reacties en blijken van waardering. Een belangrijke mededeling: ik voel me kerngezond, vol energie en de verhalen over 'laatste jaren van zijn leven' zijn absurde inkleuring. Leve de medische wetenschap", aldus de 62-jarige Fresen.

Fresen kreeg op zijn 47e al prostaatkanker

Op zijn 47e kreeg Fresen voor het eerst prostaatkanker. Daarna was hij elf jaar kankervrij. Tijdens een routinecontrole in november 2018 bleek dat zijn bloedwaarden niet goed waren.

"Ik wist meteen wat dat betekende. Bij recidive is het altijd uitgezaaid, altijd ongeneeslijk", zei Fresen in het interview met de Volkskrant.

Op 1 mei 2022 stopt Fresen met zijn werkzaamheden voor de NOS, waar hij in 2004 begon. Hij hoopt daarna nog jaren te leven. "Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij."