Sterren op het Doek keert zaterdagavond terug met alweer het veertiende seizoen. Gedurende de eerste dertien reeksen zijn er ruim 250 portretten van de deelnemende BN'ers gemaakt, waarvan twee derde is geveild.

In de dertien seizoenen die zijn gemaakt, zijn al in totaal 94 BN'ers geportretteerd. Die afleveringen hebben 282 portretten opgeleverd, want van elke BN'er worden drie schilderijen gemaakt.

Het werk dat door de BN'er als mooiste wordt beoordeeld, wordt door diegene mee naar huis genomen. De overige twee worden geveild. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Dat doel wordt gekozen door de BN'er in kwestie.

Het hoogste bedrag werd tot dusver betaald voor een portret van Frank Boeijen: 15.500 euro. Het andere kunstwerk dat voor hem werd gemaakt, werd geveild voor 'slechts' 1.550 euro.

Eva Jinek heeft het record van het hoogste bedrag dat aan een goed doel mocht worden geschonken in handen. Haar twee geveilde portretten leverden samen 17.050 euro op. Het ene werd voor 10.050 euro verkocht en het andere voor 7.000 euro.