Timur Perlin heeft een dag na het akkefietje in zijn radioshow op NPO 3FM begrip voor wat er is gebeurd. De 3FM-dj wilde dinsdag tijdens zijn uitzending een jongen bellen die de geheime locatie van een Maneskin-concert in Amsterdam tegen betaling wilde verklappen, maar zendermanager Sharid Alles stak daar live in de uitzending een stokje voor.

Perlin hoorde achteraf dat de bewuste jongen het syndroom van Asperger heeft. De zendermanager wilde op haar beurt de goede relatie met de platenmaatschappij van Maneskin beschermen.

"Kortom: ik snap eigenlijk iedereen", zei Perlin woensdag. "Ik snap die jongen. Ja, het is niet heel handig, moet je ook niet doen. Ik snap mijn zendermanager. Er spelen heel veel belangen mee en als we dat nu zouden verpesten op de radio. Maar een beetje vertrouwen in je dj dat je dat niet gaat verpesten..."

Na de uitzending kreeg hij veel berichten van mensen die wilde weten wat er nou eigenlijk speelde en wat er met de jongen aan de hand was. "Daar moest ik even op wachten, want de moeder van de jongen wilde mij bereiken. Die wilde dan weer dat ik excuses ging aanbieden op de radio. Het is allemaal een heel ingewikkeld gebeuren", aldus Perlin, die daarna niet goed meer uit zijn woorden kwam. "Had ik het nu maar voorbereid. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen."

Volgens Perlin heeft hij het met Alles uitgepraat. Een woordvoerder van 3FM liet dinsdag al weten dat de twee met elkaar in gesprek waren gegaan.