Cabaretier Viggo Waas was dinsdagmiddag na een half jaar afwezigheid weer op de radio te horen. Doordat hij eind maart door een herseninfarct werd getroffen, kon hij een tijdlang niet werken.

"Het gaat weer zodanig dat ik weer radio kan maken", meldde de 59-jarige cabaretier voor aanvang van het radioprogramma B.V.S.C. op NPO Radio 1, waar hij als copresentator aanwezig was.

De komiek stond dit weekend ook al met cabaretgroep Niet Uit Het Raam op het podium om een hommage aan Bram Vermeulen te brengen.

Het management van Waas bevestigde eind april dat hij door een herseninfarct is getroffen. Toen werd duidelijk dat de revalidatie enige tijd in beslag zou nemen.

De cabaretier speelde vorig seizoen nog zijn theatersolovoorstelling De Meestervoorspeller. Dit seizoen zou hij samen met Peter Heerschop in de voorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren te zien zijn. Met toneelgezelschap De Ploeg wil Waas begin 2022 een nieuwe toneelbewerking van de film Festen maken.

Daarnaast schrijft de acteur en schrijver columns en boeken. Ook was hij te zien in programma's als Kopspijkers, Vrienden van Van Swieten en Spangen.