Het Parool gaat na tachtig jaar over op een ander tijdstip: de krant wordt met ingang van 3 januari 2022 niet meer in de middag, maar in de ochtend uitgebracht. De redactie van de van oorsprong Amsterdamse krant laat weten dat hier om zowel journalistieke als praktische redenen voor gekozen is.

"Voorop staat dat we denken dat we u, als lezer, in de ochtend nog beter kunnen bedienen. Daarom verschijnen ook de digitale editie en de digitale krant (pdf) vanaf 3 januari in de ochtend al online. Op zaterdag blijft alles bij het oude", aldus de redactie in een mededeling aan de lezers.

NRC zal per 3 januari 2022 in Amsterdam en een aantal gebieden buiten de Randstad ook alleen nog in de ochtend op de mat vallen. Het is voor de krant niet meer rendabel om 's middags te blijven leveren. Volgens NRC-hoofdredacteur René Moerland reageren abonnees daar begripvol op en is het aantal opzeggingen zeer gering.

Het Parool en NRC merken al langer dat de distributiekosten bij middagbezorging te hoog zijn. NRC stopte op sommige plekken als proef al eerder met bezorging in de middag.

Daarnaast is de redactie van Het Parool ervan overtuigd dat het logischer is om naar de ochtend te gaan; volgens de krant hebben de meeste lezers aan het eind van de middag het nieuws en de achtergronden al op hun mobiele apparaten gelezen.