NPO 3FM maakt zaterdag, wanneer er verspreid over het hele land diverse protestmarsen worden gelopen om aandacht te vragen voor de Unmute Us-actie, een speciale radio-uitzending. Deze staat in het teken van de actie waarbij de entertainmentindustrie vraagt om weer op volle sterkte te mogen draaien.

Dj's Olivier Bakker en Luc Sarneel maken van 14.00 tot 17.00 uur in de studio in Hilversum een speciale uitzending waarbij ze schakelen met hun 3FM-collega's die verslag doen vanuit de steden waar gedemonstreerd wordt.

Onder anderen Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende en Mark van der Molen lopen mee in respectievelijk Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Tijdens de uitzending wordt alleen muziek van Nederlandse artiesten gedraaid om de muzikanten van eigen bodem en de cultuursector te steunen.

Al sinds de start van de coronacrisis geeft de zender extra aandacht aan de branche door bijvoorbeeld livemuziek te laten horen vanuit de studio. Tijdens de uitzending komen luisteraars aan het woord en wordt gepraat over evenementen die in landen rondom Nederland worden gehouden.

Routes demonstraties bekend

De demonstraties vinden vanaf 14.00 uur plaats in de steden Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Tilburg en Utrecht. Of het protest in Nijmegen doorgaat, is volgens de organisatie nog niet bekend. Hierover wordt nog overlegd met onder meer de gemeente.

In Amsterdam begint en eindigt het protest in het Westerpark, in Den Haag is dat op het Malieveld en in Eindhoven is het Klokgebouw het begin- en eindpunt van de demonstratie. In Utrecht verzamelen de betogers op de Maliebaan en in Enschede in de Molenstraat.

De protestmars in Groningen begint en eindigt bij de Concourslaan en in Leiden is dat de Lammermarkt. Demonstranten lopen in Maastricht van het MECC Maastricht naar het Geusseltpark en in Tilburg begint het protest op het Stuivesantplein en eindigt het op het Willemsplein.