Sergio Vyent, die al vanaf het eerste seizoen te zien is als maître in First Dates van BNNVARA, zal het komende seizoen niet in het datingprogramma te zien zijn. Vyent vertelt in gesprek met NU.nl dat de opnames gelijktijdig plaatsvinden met de theatertour die hij met Jim Bakkum gaat doen.

"In november ga ik een theatertour doen met Jim Bakkum en helaas past dat niet in mijn agenda met de nieuwe opnames van First Dates, die dan ook plaatsvinden", vertelt Vyent, die samen met Bakkum een ode brengt aan Frank Sinatra in de show Under His Skin.

Hij zegt dat het aan BNNVARA is of hij daarna nog terugkeert in het datingprogramma. "Ik wil heel graag met Jim het theater in. Die twintig shows stonden al vast. We zien daarna wel hoe het gaat, maar ik sta er wel voor open om terug te keren."

BNNVARA bevestigt het nieuws aan NU.nl. "Het is heel jammer, we moeten nu noodgedwongen op zoek naar een nieuwe maître. Hij en Victor (Abeln, de barman in het programma, red.) zijn de gezichten van First Dates en hebben het programma mede groot gemaakt."

"We moeten nu op zoek naar een nieuwe maître voor het seizoen dat vanaf begin volgend jaar te zien zal zijn. Als we daarna weer een nieuw seizoen mogen maken, liggen alle opties open. Hoe we dan verdergaan en met welke maître, is op dit moment nog niet te zeggen."

First Dates wordt sinds 2015 uitgezonden bij BNNVARA.