CNN heeft deze week drie medewerkers ontslagen omdat ze ongevaccineerd naar kantoor kwamen, blijkt donderdag uit een interne memo die in handen van The New York Times is.

Bij de Amerikaanse nieuwsorganisatie is het sinds dit jaar niet toegestaan om naar kantoor te komen als je niet bent gevaccineerd tegen COVID-19.

"In de afgelopen week is aan het licht gekomen dat drie werknemers ongevaccineerd naar kantoor kwamen. De werkrelatie met alle drie is beëindigd", aldus CNN-directeur Jeff Zucker. Hij benadrukt dat CNN een "zerotolerancebeleid" heeft.

Het is niet duidelijk op welke afdeling de medewerkers actief waren en hoe bekend is geworden dat ze niet waren gevaccineerd. CNN wilde tegenover The New York Times niet verder reageren.

De nieuwsorganisatie werkt op basis van vertrouwen en medewerkers hoeven geen bewijs van vaccinatie te laten zien. Zucker verwacht dat zijn werknemers binnen enkele weken wel een vaccinatiebewijs moeten overleggen om naar kantoor te mogen.

Naast CNN laten ook techbedrijven Facebook en Google alleen gevaccineerde medewerkers naar kantoor komen. The Washington Post gaat nog een stap verder en heeft vaccinatie zelfs verplicht gesteld voor zijn personeel.