Het Amerikaanse mediabedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon wordt naar verluidt voor honderden miljoen dollars overgenomen door investeerder Blackstone. Die gaat het bedrijf onderbrengen in een nieuw mediabedrijf, dat geleid zal worden door twee voormalige bestuurders van Disney.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Volgens bronnen van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gaat het om een investering van vijfhonderd miljoen dollar voor een meerderheid van de aandelen. Die waren tot nu toe in handen van Witherspoon, haar echtgenoot Jim Toth en zakenpartner Seth Rodsky.

De actrice richtte Hello Sunshine in 2016 op. De onderneming houdt zich bezig met verhalen gericht op vrouwen, en heeft onder meer de serie Big Little Lies geproduceerd voor HBO. Ook The Morning Show van Apple TV+ komt van Hello Sunshine. In beide series speelt Witherspoon een hoofdrol.

Ze noemt de overname nu "een belangrijke stap omdat het laat zien dat verhalen voor vrouwen ertoe doen". De Oscarwinnares blijft ook na de deal bij Hello Sunshine betrokken en houdt een deel van de aandelen in handen.