RTL heeft donderdagavond een aangepaste cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) uitgezonden wegens de aanslag op Peter R. de Vries. De zender besloot een scène met een steekpartij niet tot in detail te laten zien.

De zender zond de zogenoemde Nicam-versie (verwijzend naar Stichting Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media) uit.

Deze versie hoefde niet op het laatste moment nog in elkaar gezet te worden. De edit lag al klaar om vrijdag overdag als herhaling uitgezonden te worden. Overdag moet het programma aan andere regels voldoen, omdat ook kinderen kunnen kijken.

De cliffhanger van GTST gaat deze zomer over broers Marwan (gespeeld door Hassan Slaby, foto) en Ilyas (Hamza Othman). Een ex-vriendin van Marwan besluit wraak op hem te willen nemen, waarbij Ilyas uiteindelijk wordt neergestoken.

GTST eindigt elk seizoen voor de zomerstop met een cliffhanger waarin een verhaallijn in een stroomversnelling raakt met een gebeurtenis die de kijker met vragen laat zitten.

Dinsdagavond werd De Vries in het centrum van Amsterdam neergeschoten. De misdaadverslaggever vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis.

Verbetering: In een eerdere versie van dit artikel stond dat de gehele scène van de steekpartij was verwijderd uit de aflevering. RTL heeft vrijdag aan NU.nl laten weten dat het gaat om een detail: de wonden die het personage van Othman oploopt zijn niet te zien. Het bericht is aangepast.