De Nederlandse radiozenders SLAM! en 100% NL houden voorlopig vast aan hun beslissing om geen muziek van de in opspraak geraakte Bilal Wahib te draaien. Dat laat een woordvoerder desgevraagd aan NU.nl weten.

"We blijven bij ons eerdere statement. We wachten de ontwikkelingen rondom de zaak van Bilal Wahib nog steeds af", zegt de woordvoerder van RadioCorp, het bedrijf dat beide zenders onder zijn hoede heeft.

Eind maart vroeg de rapper tijdens een livestream op Instagram een minderjarige jongen om tegen betaling zijn geslachtsdeel te tonen. De artiest liet achteraf weten dat hij "vreselijk veel spijt" had van zijn actie. "Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij", aldus zijn advocaat Nienke Hoogervorst. Er werd geen aangifte tegen de rapper gedaan.

Direct daarna liet SLAM!, net als Qmusic en de publieke radiozenders 3FM en FunX, weten voorlopig geen muziek van de artiest meer te draaien.

Enkele dagen geleden besloot 3FM-dj Sander Hoogendoorn dat het tijd was om Wahib een tweede kans te geven. Hij draaide in zijn uitzending het nummer Tigers.

De actie van Hoogendoorn verandert tot nu toe echter niets aan de houding van de gehele publieke omroep.

"Als zender zetten we hem op dit moment niet op de playlist", stelde een woordvoerder van NPO destijds. "Maar dj's mogen wel zelf besluiten zijn muziek te draaien als zij zich daar goed bij voelen."