De Belgische uitgever DPG Media zou plannen hebben om RTL Nederland over te nemen. Ook zou het concern samen met de Belgische mediagroep Rossel het Belgische RTL willen inlijven, meldt de Belgische krant De Tijd.

Volgens de De Tijd moesten voor zowel het Nederlandse als het Belgische RTL afgelopen week bindende biedingen uitgebracht worden.

DPG Media zou in de strijd om RTL Nederland moeten concurreren met Ziggo/Vodafone. De krant meldt verder dat de overname van RTL België zich in de laatste fase zou bevinden.

"Wij worden steevast genoemd, maar doen hier geen uitspraken over", laat een woordvoerder van DPG Media desgevraagd aan NU.nl weten.

DPG Media is eigenaar van onder meer NU.nl, de Vlaamse zender VTM, de krant Het Laatste Nieuws en radiozender Qmusic. Rossel heeft onder meer de krant Le Soir en dagbladengroep Sudpresse en Franse regiotitels in zijn bezit.

RTL België is de Franstalige marktleider op het gebied van radio en tv en bevat de televisiezenders RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL en de radiostations Bel RTL, Radio Contact en Mint. Daarnaast is het eigenaar van de de streamingdienst RTLplay en de nieuwssite RTLinfo.be.