De politierechter heeft een 24-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot honderd uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken voor het bedreigen van radio-dj Morad El Ouakili van FunX.

De officier van justitie had in de rechtbank in Rotterdam een celstraf van twee maanden geëist tegen de man die El Ouakili vorig jaar bedreigde om het programma Ramadan Late Night.

Meerdere medewerkers van FunX kregen via sociale media doodsbedreigingen, waarop de zender besloot te stoppen met het programma. De dreigers vonden het ongepast om muziek te draaien tijdens de ramadan.

De politie deed uitgebreid digitaal onderzoek naar de afzender van de bedreigingen en kwam uiteindelijk uit bij het Instagram-account van de Hagenaar. De officier van justitie neemt het de verdachte kwalijk dat hij de discussie over de invulling van het programma tijdens de ramadanperiode niet op een constructieve manier heeft gevoerd.

"Dat zou de vorm moeten zijn, in welk geval dan ook. Door de wijze die de verdachte heeft gehanteerd is het geen discussie op gelijk niveau, maar wordt door middel van het aanjagen van angst iets afgedwongen. Nu dit een steeds groter maatschappelijk probleem wordt, dient hier wat het Openbare Ministerie betreft dan ook fors tegen op te worden getreden."