Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Even tot hier en Nieuwsuur genomineerd voor Zilveren Nipkowschijf

De programma's Even tot hier en Nieuwsuur en de documentaire Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat zijn de drie genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf van 2021. Juryvoorzitter Renate van der Bas maakte de nominaties woensdagavond bekend.
Door NU.nl

De jury, bestaande uit tv-critici en mediajournalisten, prijzen het "komische perspectief" en de "soms snoeiharde satire" van cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe in het BNNVARA-programma Even tot hier.

Nieuwsuur van de NOS/NTR werd genomineerd wegens de "grote journalistieke kwaliteit" en de "kritische en zakelijke coronaverslaggeving". Onder meer de debatten en interviews met lijsttrekkers rondom de verkiezingen worden als hoogtepunten van het programma genoemd.

Coen Verbraak wordt genomineerd voor zijn driedelige documentaireserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat, die op BNNVARA werd uitgezonden. "De geïnterviewde militairen en oud-militairen lieten zich door Verbraak in de ziel kijken", aldus de jury.

Er is een speciale vermelding weggelegd voor de serie De Wasstraat van Human. Een Ere Zilveren Nipkowschijf is toegekend aan Het Sinterklaasjournaal van de NTR.

De winnaar van de prijs wordt op donderdag 24 juni bekendgemaakt. De Zilveren Nipkowschijf wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste tv-programma of de beste tv-maker. Vorig jaar vielen Brieven aan Andalusië en Matthijs van Nieuwkerk in de prijzen.


Lees meer over:

MediaZilveren NipkowschijfMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen