Charles Spencer, de broer van prinses Diana, heeft de chef van de Metropolitan Police gevraagd om zich opnieuw te verdiepen in het omstreden BBC Panorama-interview met zijn zus. Dat meldde Sky News zaterdag.

Dat verzoek komt enkele dagen na een onderzoeksrapport waarin staat dat de Britse omroep verdoezelde dat een interview met prinses Diana werd geregeld door valse informatie te verstrekken. Volgens de broer van Diana loog interviewer Martin Bashir tegen hem om een interview met de prinses van Wales te regelen.

De journalist wilde met valse informatie het vertrouwen winnen van Diana en haar broer. In het interview sprak de prinses zich uit over haar ongelukkige huwelijk met prins Charles. Het interview, dat in november 1995 werd uitgezonden, trok een recordaantal van 22,8 miljoen Britse kijkers. Diana en prins Charles gingen kort na de uitzending uit elkaar. Het gesprek betekende voor Bashir zijn doorbraak.

Op dezelfde dag dat de BBC het rapport ontving, kondigde de omroep ook het vertrek van Bashir aan. Hij zou een maand voor die aankondiging hebben besloten te stoppen bij de BBC om gezondheidsredenen.