Arjen Lubach is vanaf volgend jaar van maandag tot en met donderdag op NPO1 te zien in een nieuw satirisch VPRO-programma over de actualiteit.

Details over het programma zijn nog niet bekendgemaakt. "Op dit moment kan ik niet veel meer zeggen dan dat ik samen met mijn vaste team in 2022 een nieuw, bijna dagelijks programma ga maken", laat Lubach weten. Een woordvoerder van de VPRO laat weten "hopelijk binnenkort meer informatie" te kunnen geven.

Geruchten dat Lubach een dagelijkse show zou krijgen, deden al een tijdje de ronde. De presentator, die lang zei dat het in Nederland onmogelijk is om naar Amerikaans voorbeeld een dagelijks komisch programma over de actualiteit te maken, liet de hele week al op Instagram doorschemeren dat er iets op stapel staat.

Maandag plaatste hij een foto met enkel 'maandag' en een dag later volgde een foto met 'maandag dinsdag'. Lubach ging er tot en met donderdag mee door. Vrijdagochtend voegde hij '2022 NPO1 VPRO' toe aan het lijstje.

De 41-jarige Lubach nam in maart na dertien seizoenen afscheid van zijn populaire wekelijkse VPRO-programma Zondag met Lubach. De satirische show, die in 2017 de Gouden Televizier-Ring won, wist door de jaren heen steeds meer kijkers te trekken.

Zondag met Lubach begon in 2014 met zo'n 400.000 kijkers en zwaaide in maart af met ruim 1,8 miljoen kijkers. De stijgende kijkcijfers dankte het programma onder meer aan De Wereld Draait Door, waarin in de beginjaren geregeld aandacht aan de satirische show werd besteed.