Jan Slagter kan zich vinden in de kritiek op het Omroep MAX-programma Showcolade. Ook de omroepdirecteur vindt het format "te mager", zei hij maandagochtend in het NPO1-programma Spraakmakers. Er zal daarom geen tweede reeks van de show volgen.

In Showcolade, dat sinds vorige maand te zien is, moeten teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis achterhalen welke objecten van chocolade zijn gemaakt. Veel kijkers vroegen zich na de eerste aflevering op Twitter af hoe met dat concept een heel seizoen gevuld kan worden.

In de afgelopen weken stemden steeds minder mensen voor de show af op NPO1. Zondagavond waren het er 538.000.

Slagter vindt het programma, dat volgens hem enorm populair is in Japan, niet bij zijn omroep passen. "Het is het laagst scorende programma onder vijftigplussers bij Omroep MAX in zijn vijftienjarige geschiedenis", zei hij maandagochtend.

De omroepdirecteur benadrukt dat dit niets met presentatrice Edsilia Rombley te maken heeft. "Er zitten soms programma's bij waarvan ik zeg: die zijn wat minder", aldus Slagter. "Het format is te mager. Er komt geen tweede seizoen van."

Het programma werd aan Omroep MAX voorgelegd nadat een andere omroep het had geweigerd, zo hoorde de omroepdirecteur achteraf. "Dat had bij mij lampjes moeten doen branden", zei hij lachend. "Maar het is niet het einde van de wereld."