De namen van de deelnemers aan het zesde seizoen van fotografiewedstrijd Het Perfecte Plaatje zijn maandag bekendgemaakt. Onder anderen presentatrice Bridget Maasland, zangeres Ruth Jacott en rapper Donnie zijn vanaf dit najaar te zien in het programma.

De andere bekende Nederlanders die dit jaar meedoen aan Het Perfecte Plaatje, zijn oud-voetballer John Heitinga, presentator Patrick Martens, actrice Abbey Hoes, presentator Frits Sissing, danser en acteur Juvat Westendorp, zanger en podcastmaker Jaap Reesema en actrice Georgina Verbaan.

Onder leiding van presentator Tijl Beckand voeren de aspirant-fotografen verschillende opdrachten uit. Ook dit zesde seizoen worden de foto's beoordeeld door fotograaf William Rutten en documentairefotograaf en Zilveren Camera-winnaar Cynthia Boll. Het tweetal wordt elke week bijgestaan door wisselende gastjuryleden met een specifieke expertises.

In december won vlogger Bibi Breijman het vijfde seizoen van de fotografiewedstrijd. Het seizoen daarvoor ging DI-RECT-drummer Jamie Westland er met de winst vandoor. Presentator Humberto Tan won in 2016 de eerste reeks van het programma.