Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
	Radio 538 viert Koningsdag in Breda

538 betreurt de ophef, maar wil dat feest in Breda voor 10.000 man doorgaat

Radio 538 betreurt de ophef die is ontstaan rondom het Fieldlab-proefevenement rond Koningsdag in Breda, laat een woordvoerder van Talpa, dat eigenaar is van de radiozender, weten. Wel werkt de zender graag mee aan het experiment, zolang Fieldlab en de overheid erachter staan.
Door ANP

"Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren", aldus de woordvoerder.

Het aangekondigde feest, dat plaats moet hebben voor tienduizend mensen op het Chasséveld, wordt online door een steeds grotere groep mensen afgekeurd. Chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis in Breda hebben een petitie opgezet in een poging de 538 Oranjedag af te blazen. Binnen 24 uur is de petitie meer dan 100.000 keer ondertekend.

Talpa benadrukt dat het evenement met goedkeuring van het kabinet wordt georganiseerd en dat de gemeente Breda graag gaststad is.

"Fieldlab Evenementen brengt adviezen uit aan het kabinet om te kunnen werken aan de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Daar werken we graag aan mee. Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren."

De animo voor de toegangsbewijzen voor het evenement was enorm: meer dan een miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.


Lees meer over:

Media538 OranjefeestMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen