Het programma TIK M AAN! is opgeschort vanwege enkele coronabesmettingen bij de deelnemende teams. Hierdoor krijgt Ik Vertrek een nieuwe insteek: de oud-deelnemers van het populaire AVROTROS-programma gaan in Ik Vertrek: Even Weg bij elkaar logeren voor een vakantie en om dingen van elkaar te leren. Door het vervallen van TIK M AAN! is het nieuwe programma zaterdag om 20.30 uur al op NPO1 te zien.

In TIK M AAN! proberen zeven koppels een zo spectaculair mogelijke kettingreactie te maken. Een woordvoerder van BNNVARA laat desgevraagd aan NU.nl weten dat het programma tijdelijk geen doorgang kan vinden vanwege coronagevallen in drie van de deelnemende teams.

De uitzendingen zijn daarom tot nader order geschrapt. Presentatoren Emma Wortelboer en Frank Evenblij zijn niet besmet. Naar de eerste aflevering van TIK M AAN! keken een week geleden 836.000 mensen.

Ik Vertrek: Even Weg was eigenlijk gepland voor later dit jaar, maar is vanwege de omstandigheden opgeschoven naar medio april. Het seizoen telt in totaal vijf afleveringen.

In de eerste aflevering zijn Alex en Martina te zien, die samen een spiritueel centrum in Hongarije begonnen. Ook Everth en Frenske verschijnen in de aflevering. Het stel heeft een chateau in Frankrijk gekocht, maar de werkzaamheden daarvan zijn nog altijd niet afgerond.