De vijftigste verjaardag van koningin Máxima wordt volgende maand gevierd met een muzikale show op televisie. Vanuit Carré in Amsterdam treden onder anderen Emma Heesters en Carel Kraayenhof op met kinderen, zo heeft AVROTROS donderdag aangekondigd.

Koningin Máxima: Een Leven vol Muziek wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en wordt op 16 mei, een dag voor Máxima's verjaardag, uitgezonden op NPO1.

Onder anderen Tania Kross, Jeroen van der Boom, Sunnery James & Ryan Marciano, Emma Heesters, Glen Faria en Roel van Velzen verschijnen op het toneel. Ook Carel Kraayenhof, bekend van zijn vertolking van Adiós Nonino tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander met Máxima, is van de partij.

Het programma staat in het teken van Máxima's werk voor Méér Muziek in de Klas, waar ze al jaren erevoorzitter van is. De koningin maakt zich in die rol hard voor het belang van muziekonderwijs op basisscholen.

Naast optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden.