In deze roerige tijden zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Ook personen die in de culturele sector werken, moesten hun agenda's omgooien. NU.nl houdt bij welke nieuwe initiatieven daaruit zijn ontstaan.

woensdag 19 mei om 05:55
Breakdancebattle van dansgroep met Philharmonisch Orkest
De dansers van theater- en dansgezelschap Maas houden op 21 mei een breakdancebattle die gelivestreamd wordt. Blazers, strijkers en een slagwerker van het Rotterdams Philharmonisch Orkest begeleiden de dansers. Kaarten zijn te koop via de website van Maas.
dinsdag 18 mei om 08:56

London Calling toch geannuleerd
Het showcasefestival London Calling is toch afgelast. De organisatie hoopte met behulp van tijdslots toch mensen in Paradiso te kunnen ontvangen op 21 en 22 mei, maar dit blijkt nu toch niet mogelijk. "De onzekerheid rondom de coronamaatregelen was de afgelopen weken groot, maar met de nieuwe versoepelingen in het vooruitzicht bleef het voor ons een kwestie van afwachten of het festival in aangepaste vorm zou kunnen plaatsvinden. Vandaag is het helaas duidelijk geworden dat de voorjaarseditie van London Calling definitief niet door kan gaan", laat de organisatie via Instagram weten.

zondag 16 mei om 11:54
Showcasefestival London Calling in tijdslots
Het Amsterdamse showcasefestival London Calling vindt dit jaar plaats in tijdslots. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen op 21 en 22 mei het muziekfestival in Paradiso bezoeken.

De invulling van ieder tijdslot blijft geheim. Tickets zijn te koop via de website van London Calling.

De eerste bevestigde namen zijn Faye Webster, Tiña, MICHELLE, Another Michael en The Ninth Wave. Sinds de eerste editie in 1992 stonden onder anderen Blur, The Libertines, Florence + The Machine, Franz Ferdinand, Tame Impala, Mac DeMarco, Slowdive, Placebo, The Kooks, Kaiser Chiefs, White Lies en Two Door Cinema Club vroeg in hun carrière op London Calling.
vrijdag 14 mei om 18:38
Online voorproefje van Donizetti's opera's door Nationale Opera
De Nationale Opera geeft op 16 mei een online voorproefje van drie opera's van componist Gaetano Donizetti (1797-1848) die het gezelschap de komende seizoenen zal opvoeren. Donizetti Queens belooft "meeslepende liefdesduetten, hoogoplopende conflicten en aria's die barsten van virtuositeit en emotie". Kaarten voor de stream zijn beschikbaar via de website van de Nationale Opera en kosten 12,50 euro. Het concert gaat op 16 mei om 19.00 uur online in première en blijft 48 uur lang beschikbaar.
Donizetti queens in concert – Dutch National Opera - Trailer
Donizetti queens in concert – Dutch National Opera - Trailer
donderdag 13 mei om 12:37
Jacob Derwig in livestream toneelstuk over weduwnaar
Acteur Jacob Derwig is te zien in een eenmalige livestream van het toneelstuk Verdriet is het ding met veren. Het stuk gaat over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Verdriet is het ding met veren is gebaseerd op de debuutroman van de Britse auteur Max Porter.

Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van Theater Rotterdam. Ook kunnen belangstellenden kaarten bestellen voor een vraaggesprek met Derwig, Porter en regisseur Erik Whien op 20 mei. De livestream wordt uitgezonden op zondag 23 mei om 20.30 uur.
woensdag 28 april om 07:13
Livestream opera over Kamp Westerbork op 4 mei
De opera Ludmilla, of lijken aan de lopende band wordt op 4 mei vanaf 21.00 uur opgevoerd in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De satirische voorstelling werd in juni 1944 eenmalig gespeeld door Joodse gevangenen van Kamp Westerbork. De tekst en het piano-uittreksel zijn pas enkele jaren geleden herontdekt.

De voorstelling wordt eenmalig gespeeld door het gezelschap Punto Arte, in het kader van het project Theater na de Dam. In talloze theaters door het hele land worden na Dodenherdenking voorstellingen over vrijheid gespeeld. Vanwege het coronavirus zijn de stukken dit jaar te volgen via een livestream. Kaarten voor Ludmilla, of lijken aan de lopende band zijn verkrijgbaar via het Wilminktheater.

Westerbork was in de oorlog een doorgangskamp voor Joden. Ze werden hier enige tijd gevangen gehouden om vervolgens op transport te gaan naar de vernietigingskampen in het oosten. In Westerbork mochten de gevangenen bonte avonden organiseren om de sfeer in het kamp zo ontspannen mogelijk te houden. De Joodse uitvoerenden op het podium behoorden tot de beste acteurs en zangers van die tijd.

De laatste voorstelling in Westerbork was de operaparodie Ludmilla. De productie bleek een in grappen verpakte aanklacht tegen de nazi's. Het stuk was voor de kampcommandant aanleiding om de bonte avonden in het vervolg te verbieden.

De handgeschreven partituur van de opera dook in 2012 op in de nalatenschap van de Joodse pianist-schrijver Ida Simons. Zij zat destijds ook in Westerbork. Deze partituur was het uitgangspunt van de versie die nu wordt gespeeld. Door de voorstelling heen zijn herinneringen aan Westerbork van onder meer journalist Philip Mechanicus (1889-1944) en Elly Hillesum (1914-1943) verweven. Beiden werden vanuit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd en daar vermoord.
vrijdag 23 april om 11:40
Stream van theatervoorstelling geregisseerd door Adelheid Roosen
Theatergroepen Oostpool en Adelheid+Zina gaan op 30 april de voorstelling Niet meer zonder jou van Adelheid Roosen streamen. De voorstelling werd in 2015 voor het eerst gespeeld .

Niet meer zonder jou is een openbaar gesprek over alle taboes die Nazmiye Oral en haar Turkse moeder vroeger van elkaar scheidden. Het stuk van regisseur Adelheid Roosen en actrice Oral is te zien via de website van Oostpool.
dinsdag 13 april om 16:09
OG3NE geeft laatste livestreamconcerten
OG3NE organiseert voor de laatste keer livestreamconcerten. De meidengroep zal op 24 april, 1 mei en 8 mei digitaal optreden. De zussen Lisa, Amy en Shelley zingen tijdens de concerten de grootste zomerhits. Kaarten zijn vanaf woensdagochtend te koop.
zondag 11 april om 07:39
Jaap van Zweden dirigeert wereldpremière met Concertgebouworkest
Jaap van Zweden leidt op 23 april het Koninklijk Concertgebouworkest met de wereldpremière van de opdrachtcompositie Der Einsiedler van Detlev Glanert. Ook staan liederen van de componisten Franz Schubert en Richard Strauss op het programma. Baritonzanger Matthias Goerne soleert. Bovendien leidt Van Zweden het orkest in Beethovens Vijfde Symfonie.

De livestream is op 23 april vanaf 20.00 uur gratis te bekijken via de website van het Concertgebouworkest. Na de première kunnen belangstellenden de stream nog een week bekijken.
zondag 4 april om 15:23
Ben Howard viert nieuw album met livestreamconcert
Singer-songwriter Ben Howard speelt tijdens een eenmalig livestreamconcert op 8 april vanaf 21.00 uur nummers van zijn eind maart verschenen album Collections from the Whiteout. Kaarten zijn verkrijgbaar via de ticketsite Universe.
zondag 4 april om 15:20
Benny Sings presenteert nieuw album online vanuit ARTIS
Soulzanger en producent Benny Sings presenteert op 9 april zijn nieuwe album Music met een optreden via een livestream vanuit het Planetarium op het terrein van dierentuin ARTIS. Kaarten zijn vanaf 2,50 euro verkrijgbaar via de website van Benny Sings.
zondag 4 april om 14:10
Toneelgroep Maastricht speelt bewerking roman Pfeiffer via Zoom
Vanaf 7 april speelt Toneelgroep Maastricht drie dinsdagen om 20.00 uur de voorstelling Peachez. Dat is een bewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman uit 2017, die werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2018. Porgy Franssen speelt een professor die op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Toegang tot de stream is gratis aan te vragen via de website van Toneelgroep Maastricht, maar donaties zijn welkom.
zondag 4 april om 14:06
Matthäus-Passion vanuit Japan
Op Tweede Paasdag speelt het Bach Collegium Japan onder leiding van Masato Suzuki de Matthäus-Passion. Kaarten voor de stream zijn online verkrijgbaar.
zaterdag 3 april om 17:39
Lezing over vrijheid op Karel Appels honderdste geboortedag
De kunstenaarsgroep CoBrA vierde de vrijheid na de Tweede Wereldoorlog met kleurrijk werk. Op 25 april, de honderdste geboortedag van schilder en CoBrA-lid Karel Appel (1921-2006), organiseert het Stedelijk Museum Schiedam een online lezing over het vroeg-naoorlogse werk van CoBrA. Gratis aanmelden is verplicht.
zaterdag 20 maart om 06:46
Typhoon, Maan en andere grote Nederlandse artiesten geven livestreamconcert
Guus Meeuwis, Thomas Acda, Paul de Munnik, Davina Michelle, Nick & Simon, Kraantje Pappie, Typhoon, VanVelzen, Maan en enkele nieuwkomers als Wahib geven zaterdag vanaf 20.30 uur onder de naam The Streamers een livestreamconcert vanuit Carré.
dinsdag 16 maart om 16:01
Mick Fleetwood streamt Mick Fleetwood & Friends Concert
Fleetwood Mac-voorman Mick Fleetwood streamt op 24 april het Mick Fleetwood & Friends Concert dat hij in februari 2020 gaf. Gastartiesten waren onder anderen Noel Gallagher, Steven Tyler van Aerosmith, Pete Townshend en voormalig The Rolling Stones-bassist Bill Wyman. Via mickfleetwoodandfriends.com kunnen geïnteresseerden toegang tot de stream krijgen.
vrijdag 12 maart om 16:59

Robotrondleidingen in Zeeuws Museum
Belangstellenden kunnen vanaf 18 maart door een robot rondgeleid worden langs zestiende-eeuwse wandtapijten in het Zeeuws Museum.

Een op afstand bestuurbare mobiele robot maakt communicatie tussen de rondleider en de deelnemer mogelijk via een scherm dat het gezicht van de deelnemer op ware grootte laat zien. Het Middelburgse museum claimt hiermee een wereldprimeur.

De interactieve rondleidingen zijn gratis. Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden. (Foto: Marcel Kentin)

vrijdag 12 maart om 09:50
Philharmonisch Orkest speelt musicalhits
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest streamt in het paasweekend een show waarin liedjes uit bekende musicals als Jesus Christ Superstar en West Side Story worden gespeeld. Een vocale cast, bestaande uit onder anderen Brigitte Heitzer en Nyassa Alberta, zal de muziek van zang voorzien. Kaartjes zijn te koop via de website van het orkest.
donderdag 11 maart om 07:32
Van Gogh Museum geeft virtueel voorproefje van nieuwste tentoonstelling
Ongekend - 10 jaar bijzondere aanwinsten en hun verhalen toont een grote selectie kunstwerken die het afgelopen decennium aan de collectie van het Van Gogh Museum is toegevoegd. Om het publiek alvast een voorproefje te geven van de tentoonstelling, toont het museum vanaf vandaag online al een deel van de werken en verhalen die centraal staan. Een deel van Ongekend is vanaf donderdag voor iedereen toegankelijk via de website van het Van Gogh Museum.
zondag 7 maart om 14:01
Rijksmuseum organiseert online talkshow over vrouwen in de kunst
Het is maandag Internationale Vrouwendag. Daarom produceert het Rijksmuseum een online talkshow over de positie van vrouwen in de kunst. Drie vrouwelijke experts vertellen onder begeleiding van een vrouwelijke moderator over de positie van de vrouw, van Het melkmeisje en Kenau tot Judith Leyster en Marie de Lange. Ze zoomen in op vrouwen in de zeventiende eeuw en negentiende eeuw, waarin kunstenaressen, modellen en voorvechters van vrouwenrechten hun rol opeisten. Ook wordt stilgestaan bij hoe vrouwen in slavernij leefden en vochten voor een beter bestaan.

De livestream duurt maandag van 16.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Rijksmuseum en kosten 5 euro.
zondag 7 maart om 13:56
Livestreamconcert DI-RECT met Residentie Orkest Den Haag
DI-RECT geeft op 1 mei samen met Residentie Orkest Den Haag een livestreamconcert vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen. De band en het orkest spelen veel songs van het DI-RECT-album Wild Hearts en stukken uit het DI-RECT-repertoire van de afgelopen tien jaar. Belangstellenden mogen zelf bepalen wat ze betalen voor het livestreamconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van DI-RECT.
vrijdag 5 maart om 15:06
Wekelijks twee comedyvideo's van de makers van Klikbeet
Vanaf maandag 8 maart presenteert NPO3.nl wekelijks twee video's onder de titel Zo, opgelost!. Vanuit De Kleine Komedie bedenken jonge cabaretiers samen met oude rotten in het vak goede en geestige oplossingen voor allerhande vraagstukken en prangende kwesties.

Zo, opgelost! wordt gemaakt door bekende theatermakers als Sanne Wallis de Vries, Lebbis, Alex Ploeg, Yentl en de Boer, Kiki Schippers, Johan Goossens en Katinka Polderman en introduceert veelbelovende talenten als Glodi Lugungu, Jasper van der Veen en Andries Tunru. (Foto: NPO3)
woensdag 3 maart om 13:24
Livestreamconcert van Nederlandse Songfestival-acts
Oude Songfestival-deelnemers als Franklin Brown, Marlayne Sahupala en Esther Hart geven op vrijdag 21 mei samen met Songfestival-kenner Koos van Plateringen en Junior Songfestival-presentator Buddy Vedder een concert waarin ze de grootste hits uit de 64-jarige geschiedenis van het Songfestival zingen.

De troubadour, Arcade, Waterloo en Euphoria komen allemaal langs tijdens We Love Songfestival. Het concert is via een livestream thuis te volgen. Kijkers kunnen naast meezingen en meedansen ook de We Love Songfestival Quiz doen.

"Optreden voor Songfestival-fans is met niets te vergelijken", zegt Sahupala, die Nederland in 1999 met One Good Reason vertegenwoordigde. "We willen dolgraag dat de Songfestival-fans dit jaar diezelfde bijzondere, heerlijke, maar ook hysterische sfeer thuis beleven."
dinsdag 2 maart om 09:49
Talkshow over invloed van pestepidemie op Rembrandt
Het Rembrandthuis besteedt met een talkshow en een podcast aandacht aan de invloed van de pestepidemie op het leven en werk van Rembrandt van Rijn (1606-1669). Tijdens de laatste pestepidemie - in de jaren 1663-1664 - vielen er in Amsterdam 24.148 doden, meer dan 10 procent van de toenmalige bevolking. RembrandtLIVE - Rembrandts epidemie is online beschikbaar via de website van het Rembrandthuis.
maandag 1 maart om 20:54
OG3NE geeft drie streamingconcerten
Popgroep OG3NE geeft vanaf 11 maart drie donderdagen achtereen een livestreamconcert. Voor Lockdown Live With OG3NE 'THE DISCO EDITION' zijn ook passe-partouts beschikbaar.
zondag 28 februari om 06:23
Alternatief voor verplaatste Boekenweek vanaf 6 maart
De Boekenweek wordt dit jaar in verband met het coronavirus verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal volgens Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) wel een week vol boeken worden.

Van 6 tot 14 maart organiseert CPNB onder de titel Het voorwoord van de Boekenweek on- en offline activiteiten waarmee het boek gevierd wordt en iedereen wordt opgeroepen zijn of haar favoriete boekhandel te blijven steunen.

Onder meer zal er op 5 maart speciale tv-uitzending vanuit een lege schouwburg in Amsterdam verzorgd worden. Diverse bekende schrijvers zullen de revue passeren om samen het boek te vieren en tegelijkertijd voor de kijker thuis een tipje van de sluier van het traditionele Boekenbal op te lichten.
maandag 22 februari om 16:53
Online meezingfeest met hits van André Hazes senior
Omdat 2021 het jaar is waarin de in 2004 overleden André Hazes senior zeventig zou zijn geworden, zingen negentien artiesten op zaterdag 27 februari tijdens de livestream Een Rondje Hazes nummers van de volkszanger. Onder anderen Tino Martin, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti, Lil' Kleine en OG3NE brengen zijn nummers ten gehore. De livestream wordt vanaf 19.30 uur uitgezonden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Kaarten zijn online te bestellen.
donderdag 18 februari om 12:35
The Rolling Stones-tentoonstelling in Groninger Museum ook online te zien
Unzipped
, de expositie rond The Rolling Stones in het Groninger Museum, is binnenkort ook online te bezichtigen. Vanwege de lockdown is het Groninger Museum al maanden dicht, waardoor de tentoonstelling nog amper bezocht is. Vrijdag geeft museumdirecteur Andreas Blühm via internet een rondleiding. Er wordt ook gewerkt aan enkele andere initiatieven, zoals een 360 gradentour. Eerder werd al bekend dat het slot van de tentoonstelling is verplaatst van 28 februari naar 28 maart.
zondag 14 februari om 18:11
Trijntje Oosterhuis zingt valentijnsverzoekjes
"Liefde is samen met je liefde de LoveStream Live doen", zegt Trijntje Oosterhuis enthousiast over het feit dat ze met haar liefdespartner valentijnsverzoekjes van haar volgers gaat zingen. "Vanavond na de avondklok" kondigt de zangeres het aanvangstijdstip aan. "Stuur jullie valentijnsverzoeknummers via een bericht op mijn Instagram."
zaterdag 13 februari om 19:13
Nasrdin Dchar streamt voorstelling over de liefde op Valentijnsdag
Op 14 februari speelt en streamt Nasrdin Dchar eenmalig een valentijnseditie van zijn voorstelling JA, waarin hij de liefde viert tussen hem en zijn vrouw Amy. "In deze heftige tijd waarin we veel incasseren, waarin het soms voelt alsof we in een uitzichtloze situatie terecht zijn gekomen en waarin veel mensen boos en teleurgesteld zijn, denk ik dat het goed is om even stil te staan bij hetgeen wat ons bindt: liefde", aldus de acteur en cabaretier. "Daarom wil ik op de dag waarop we de liefde vieren mijn voorstelling over de liefde spelen."

De livestream is zondag te volgen via de website van het Amsterdamse Meervaart Theater.
dinsdag 9 februari om 11:10
DeWolff speelt albums integraal tijdens tiendaagse livestream
Van 14 tot en met 23 maart speelt rockband DeWolff de eigen negen albums integraal en in chronologische volgorde tijdens een tiendaagse livestream vanuit de Utrechtse popzaal TivoliVredenburg. Elke avond om 20.30 uur volgt via de website van de popzaal een ander album met gastmuzikanten.
dinsdag 9 februari om 06:28
José James geeft gratis valentijnsconcert vanuit Concertgebouw
Jazzzanger José James geeft op Valentijnsdag samen met zijn partner, singer-songwriter Taali, een gratis concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw tijdens een editie van Empty Concertgebouw Sessions. Het stel zingt liefdesliedjes, waaronder valentijnsklassiekers en eigen liedjes. Het concert begint om 20.30 uur en is te bekijken via de website van het Concertgebouw.

James en Taali wonen sinds januari in Amsterdam om een jaar lang hun kennis te delen met studenten van de pop- en jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam (CvA).
zaterdag 9 januari om 14:54
Tony Junior streamt dj-set met publiek vanuit Taiwan
Zaterdag 9 januari vanaf 18.30 uur livestreamt Tony Junior zijn dj-set vanuit een Taiwanese nachtclub via Twitch. Volgens de coronaregels in dat land mag daarbij publiek aanwezig zijn. Tony Junior is op dit moment vijf weken op tournee in het Aziatische land.
woensdag 23 december om 14:30
Nederlands Philharmonisch Orkest streamt concert voor ouderen
Honderden verzorgingshuizen krijgen rond de kerstdagen een speciale stream van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NPO) te zien. Het orkest geeft een optreden in een leeg Concertgebouw, waar in voorgaande jaren duizenden ouderen bij elkaar werden gebracht.

Op 25 en 26 december is het Feestconcert ook te zien via Ziggo en KPN. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Concertgebouw delen het optreden daarnaast zelf nog op 30 december via YouTube en Facebook.
dinsdag 22 december om 05:55
Cynthia McLeod linkt Hoe duur was de suiker? aan BLM
Tijdens een online lezing geeft schrijfster Cynthia McLeod dinsdag vanaf 19.30 uur een lezing over haar boek Hoe duur was de suiker?, dat in 2013 werd verfilmd. De schrijfster belooft aan de hand van het boek uit te leggen hoe slavernij ervoor gezorgd heeft dat Black Lives Matter tot aan de dag van vandaag actueel is. Het publiek kan vragen stellen. Tickets zijn te bestellen via de website van de bibliotheek van Zoetermeer.
vrijdag 18 december om 11:59
Nightwish geeft virtualrealityoptredens
Tijdens An Evening with Nightwish in a Virtual World treedt Nightwish in virtual reality op in een herberg. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart 2021 kunnen fans zich aansluiten voor een optreden van negentig minuten, waarbij het de bedoeling is dat ze zoveel mogelijk het gevoel krijgen dat ze er zelf echt bij zijn. Voor twee avonden met verschillende setlists betaal je 25 euro.
woensdag 16 december om 05:18
Davina Michelle geeft livestreamconcert
Davina Michelle geeft op 18 december vanaf 20.00 uur een livestreamconcert vanuit de Van Nellefabriek in Rotterdam. Belangstellenden betalen wat ze zelf overhebben voor MY OWN WORLD LIVESTREAM, een verwijzing naar Michelles geannuleerde tournee. Kaarten zijn te koop via de website van de zangeres.
zaterdag 12 december om 19:20
Publiek is jury in online rechtbankdrama
Via schuldofonschuld.nl kan het publiek vanaf 21 december zeven dagen lang de jury zijn in het online rechtbankdrama rond de moord op een priester. Jan Kooijman speelt de rol van aanklager.
woensdag 9 december om 04:22
Nasrdin Dchar blikt in livestream terug op 2020
Nasrdin Dchar maakt zaterdag met een terugblik op 2020 in de voorstelling Adem zijn debuut in een livestream. "Ik noem deze voorstelling daarom ook weleens mijn eigen oudejaarsconference", aldus de acteur in de Volkskrant. "Met dit verschil, dat hij niet uit is op de lach en minder dicht op de actualiteit zit." Volgens Dchar komt het woord 'corona' niet voor in de voorstelling. Adem is te zien via ITALive.
zondag 6 december om 13:24
Hotelconcept Roel van Velzen en Rudolph van Veen
Roel van Velzen en Rudolph van Veen organiseren Hotel op Stelten, waarbij bezoekers tijdens een hotelovernachting interactief kunnen koken, spelletjes spelen en genieten van muziek. De muzikant en kok beloven een coronaproof evenement, inclusief afterparty.
zondag 6 december om 10:24
Viering van Surinaamse schilderkunst
Met de tentoonstelling Surinaamse School heeft het Stedelijk Museum de ambitie om tussen verschillende generaties Surinaamse kunstenaars de samenhang en dynamiek te onderzoeken. De expositie, die bestaat uit meer dan 100 kunstwerken van 35 kunstenaars, neemt de bezoeker mee langs de schilderkunst van circa 1910 tot midden jaren tachtig van de twintigste eeuw. Surinaamse School is te bezoeken van 12 december 2020 tot 31 mei 2021.
dinsdag 1 december om 14:36
André Rieu organiseert virtueel kerstconcert
Fans van André Rieu kunnen rond Kerstmis een online kerstconcert van de Limburgse violist bekijken. Dat heeft Rieu dinsdag aangekondigd op zijn Facebook-pagina. Het concert bestaat uit een door Rieu en zijn vrouw gemaakte selectie van hun favoriete optredens uit de afgelopen vijftien jaar. 

"Deze zomer konden jullie helaas niet naar Maastricht komen, dus breng ik Maastricht gewoon naar jullie toe", aldus de violist. "We hebben met een lach en een traan teruggekeken op deze concerten en ik weet zeker dat jullie dezelfde emoties zullen beleven. Dit concert barst van de nostalgie en het liefst sprong ik nu meteen op het podium", vervolgt hij.

Tickethouders kunnen van 19 december tot en met 3 januari maximaal drie keer naar de 150 minuten durende show kijken.
donderdag 26 november om 06:22
Sting, Kesha en Elvis Costello treden op bij benefietconcert
Onder anderen Sting, Elvis Costello en Kesha treden op tijdens het virtuele benefietconcert Meditate America voor zorgmedewerkers, veteranen en getraumatiseerde gezinnen. Katy Perry, Hugh Jackman en enkele andere beroemdheden presenteren het evenement. Meditate America is op 4 december vanaf 1.00 uur Nederlandse tijd gratis online te volgen. Regisseur David Lynch is een van de initiatiefnemers.
woensdag 25 november om 05:18
Shawn Mendes brengt concertfilm uit via Netflix
"Ik weet dat jullie de liveshows missen", aldus zanger Shawn Mendes. "Daarom brengen we mijn concert in Toronto uit als concertfilm op Netflix." De concertfilm is woensdag vanaf 9.01 uur te streamen.
woensdag 18 november om 05:22
Martijn Koning en Art Rooijakkers via livestream Climate Comedy Night
Woensdag vindt de vierde editie van de Climate Comedy Night vanwege de coronacrisis online plaats. Onder anderen Martijn Koning is via een gratis livestream vanaf 20.00 uur te zien. Art Rooijakkers praat de avond, met naast Koning Kiki Schippers en Rayen Panday, aan elkaar.
dinsdag 17 november om 09:55
Leids Student Koor geeft livestreamconcert
Het Leids Student Koor verzorgt samen met Orkest Collegium Musicum twee livestreamconcerten met werken van onder anderen Antonio Vivaldi en Béla Bartók. De concerten zijn op 13 december om 15.00 en 20.00 uur gratis te zien via de website van het orkest.
donderdag 12 november om 08:29
Muziekfestival Le Guess Who? zowel offline als online

Het Utrechtse muziekfestival Le Guess Who? vindt dit jaar in hybride vorm plaats. Naast een vanwege de coronapandemie aangepast fysiek programma bieden de organisatoren van 13 tot 15 november ook gratis een online tv-zender aan.
dinsdag 10 november om 15:46

Benefietconcert met Stevie Wonder en Céline Dion 

De Amerikaanse non-profitorganisatie Nurse Heroes heeft een benefietconcert op Thanksgiving Day (donderdag 26 november) aangekondigd.

Tijdens het benefietconcert, dat is bedoeld voor de inzameling van geld voor essentiële medische hulpverleners, zullen onder anderen Stevie Wonder, Céline Dion, Gloria Estefan, Emily Estefan, Andrea Bocelli, The Black Eyed Peas, Josh Groban, Carole King, Maluma, David Foster, Katharine McPhee-Foster, Leslie Odom jr., Pitbull, Allen Stone en The Wailers te zien zijn. Het evenement wordt gepresenteerd door Whoopi Goldberg.

Billy Crystal en Oprah Winfrey zullen ook bij het evenement betrokken zijn. Ook zal een koor van vijftig verpleegkundigen optreden.

Het concert vindt in de nacht van 26 op 27 november om 1.00 uur Nederlandse tijd plaats. Het is wereldwijd te volgen op de website van de organisatie.

dinsdag 10 november om 07:28
Armin van Buuren zet dj-set online

Armin van Buuren draaide een dj-set tijdens de AMF presents Top 100 DJs Awards 2020. De dj heeft de set beschikbaar gesteld via zijn YouTube-kanaal.