De verhuizing van zijn programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2 zorgde ervoor dat dj Gijs Staverman zijn plannen om even te stoppen met radio afblies, vertelt de dj in de podcast Dit was de radio. Na acht jaar Gijs 2.0 tussen 12.00 en 14.00 uur in de middag wist hij niet meer zo goed hoe het verder moest met zijn programma. Hij wilde een radiopauze inlassen om na te denken over zijn verdere carrière.

Staverman (55) zegt "superblij" te zijn nu hij later in de middag zijn programma mag maken. De dj neemt tussen 14.00 en 16.00 uur het programma over van de naar Radio Veronica vertrokken Rob Stenders. Hij vindt het "een hele eer" dat hij op dat tijdslot zijn show mag doen.

Volgens de radio-dj wordt er op die uren veel naar de radio geluisterd. "En ik mag een programma helemaal opnieuw bedenken, dus dat vind ik leuk."

De verhuizing kwam voor Staverman net op tijd. Hij merkte dat hij het laatste jaar op een dood spoor zat met Gijs 2.0. "We hebben vrijwel alles gedaan wat we wilden doen." Daarom overwoog de dj na dertig jaar een tijdje te stoppen met radio, hoewel dat een grote stap voor hem zou zijn.

"Radio is eigenlijk het enige dat ik kan", zegt hij. In het verleden maakte Staverman ook wel tv-programma's. Tegen de presentatoren van Dit was de radio vertelt hij dat er al lange tijd plannen bestaan voor het maken van een tv-programma over pleegkinderen. De presentator heeft er zelf twee. Hij dacht erover om zijn radiostilte te gebruiken om die plannen verder uit te werken.

Op 10 mei is de eerste uitzending van het nieuwe programma van Staverman. De show gaat Gijs 2.4 heten. In het programma is er ook plaats voor humor, belooft hij. Hij houdt van stand-upcomedy en cabaret en daar wil hij aandacht aan besteden. Staverman wil vooral een hoop lol maken op de radio, want "het is al zo lastig de laatste tijd".