Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel betreurt mishandeling van journalist

De kerkenraad van de oud gereformeerde gemeente in Krimpen aan den IJssel heeft maandag zijn excuses aangeboden voor "het incident" bij de Mieraskerk van afgelopen zondag. De raad doelt hiermee op de mishandeling van een journalist die kerkgangers vragen wilde stellen. "We bieden onze verontschuldigingen aan, aan eenieder die hierdoor is gekwetst", aldus de kerkenraad in een verklaring.
Door ANP/NU.nl

Een verslaggever van Rijnmond werd zondagochtend bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel geslagen. Deze kerk opende zondag ondanks de coronaregels de deuren voor enkele honderden gelovigen.

Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden. Hij is inmiddels vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden voor de officier van justitie.

"Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident dat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Dit had niet mogen gebeuren", aldus de kerkenraad.

Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel veroordeelde de aanval op de journalist sterk. Hij zei ook dat de kerkdienst niet fysiek gehouden had moeten worden.

Ook in de Sionkerk op Urk kwamen zondag veel kerkgangers samen. Daar werden een verslaggever en een cameraman van PowNed belaagd door twee jongeren. Ook werd de verslaggever aangereden. Een 35-jarige man uit Urk is aangehouden.

Beeld uit video: Aangevallen verslaggever: 'Kerkgangers willen geen lastige vragen'3:30
Afspelen knop

Aangevallen verslaggever: 'Kerkgangers willen geen lastige vragen'

Aangevallen verslaggever: 'Kerkgangers willen geen lastige vragen'

Aanbevolen artikelen